Преминете към съдържание
Рузвелтов благороден елен

Елени и сърни

Рузвелтов благороден елен

Cervus canadensis roosevelti

Описание

Рузвелтовите благородни елени (Cervus canadensis roosevelti) са подвид уапити, едри бозайници от семейство Еленови (Cervidae). Срещат се в умерените дъждовни гори по тихоокеанското крайбрежие на Северна Америка. Те са най-едрите северноамерикански уапити и достигат 180 – 300 сантиметра дължина на тялото, 75 – 150 сантиметра височина при рамото и 300 – 500 килограма маса. Хранят се главно с тревисти растения, а през зимата и с храсти и млади клонки на дървета.

Данни за вида

Тегло: 300 - 600 kg

Естество: forest

Открийте своето място за лова

Дневник, територии и сезони в едно приложение.

Свързани видове