Skip to Content
Благороден елен

Елени и сърни

Благороден елен

Cervus elaphus

Описание

Благородният елен (Cervus elaphus L.) е един от най-големите видове елени. Женската се нарича кошута. Благородният елен обитава по-голямата част от Европа, района на Кавказките планини, Анадола, Иран и части от Западна Азия. Това е единственият останал вид елени, обитаващи Африка и по-конкретно Северноафриканските Атласки планини. Благородният елен е заселен и в други области, включително Австралия, Нова Зеландия, Съединените щати, Канада, Перу, Уругвай, Чили и Аржентина. В много части на света

Данни за вида

Тегло: 80 - 240 kg

Световен рекорд: 261.45 CIC points

Естество: Forests, mountains, moorlands

Открийте своето място за лова

Дневник, територии и сезони в едно приложение.

Свързани видове