Преминете към съдържание
Котка на Жофроа

Южноамерикански видове

Котка на Жофроа

Leopardus geoffroyi

Описание

Котката на Жофроа (Leopardus geoffroyi), среща се и като котка на Жофруа, е дребен хищник от семейство Коткови (Felidae). Видът е разпространен единствено в Южна Америка и е един от деветте съвременни южноамерикански котки. Заедно с пумата и кодкода се нарежда и сред котките, които обитават най-южните части на Земята. Котката на Жофроа е представител на мъркащите котки, които се отличават с по-дребни размери на тялото – наподобява едър породист представител на домашната котка. Единствено наличие

Данни за вида

Тегло: 2 - 5 kg

Естество: grassland,shrubland

Открийте своето място за лова

Дневник, територии и сезони в едно приложение.

Свързани видове