Skip to Content
Качулат елен

Елени и сърни

Качулат елен

Elaphodus cephalophus

Описание

Качулатият елен (Elaphodus cephalophus) е единствен представител на род Elaphodus – примитивни елени, близкородствени с мунтжаките (Muntiacus). Макар и по-едър от тях със своите 50 – 70 cm височина, той е сравнително дребен вид елен. Качулат се нарича заради черен кичур козина на тила, който достига до 17 cm дължина. Окраската му е тъмна, с бяло под опашката, на върха на ушите, муцуната, а някои индивиди имат и бяла ивица около очите, която продължава назад към ушите. Мъжките имат малки рогца бе

Данни за вида

Тегло: 15 - 30 kg

Естество: forest

Открийте своето място за лова

Дневник, територии и сезони в едно приложение.

Свързани видове