Skip to Content
Южен пуду

Елени и сърни

Южен пуду

Pudu puda

Описание

Южният пуду (Pudu puda), наричан също обикновен пуду, е вид средноголям бозайник от семейство Еленови (Cervidae). Разпространени са във влажните гори в умерения пояс на Чили и Аржентина. Достигат дължина на тялото 60 до 85 сантиметра, височина при рамото 25 до 43 сантиметра и маса 6,5 до 13,5 килограма. Активни са през нощта и се хранят с листата и издънките на млади дървета, цъфтящи растения, плодове и ядки.

Данни за вида

Тегло: 6 - 13 kg

Естество: forest

Открийте своето място за лова

Дневник, територии и сезони в едно приложение.

Свързани видове